2016. január 06. 01:30 - Az 500 legjobb album 2 arca

130. Black Sabbath – Paranoid (1970)

black_sabbath_paranoid.jpg

Dönci

A War Pigs egyből klasszikus. Durva gitárhangzás ez 1970-ből. A Paranoid pedig a zenekar legnagyobb slágere (mellesleg tartalmazza a történelem egyik legtöbbször félreértett sorát: „I tell you to end your life”-ot értettek sokan, pedig Ozzy azt énekli, „I tell you to enjoy life” – hiába, fontos az artikulálás). :) A Planet Caravan eléggé pszichedelikus – tetszik nagyon. Az Iron Man ismét gigasláger, és megint érthetők az okok, hiszen micsoda riffje van. Az Electric Funeral is híres szerintem. Mindenesetre ismerem. Meg elég jó is. A Hand of Doom váltásai is jók, bár az a szám annyira nem jön be. A Rat Salad dobszólója bejön. A Jack the Stripper is eléggé ügyes. Nem hallgatnám sokszor ezt a lemezt, de 8 pontot simán ér.

A- (8)

Lepa

Ez is jó régi album, és ahhoz képest milyen tökösen szól! Az első pár számot mind ismerem, klasszikusok, főleg a címadó. Na meg az Iron Man riffje is híres, még Billie Joe is eljátssza néha koncerten. :) Egyébként amúgy is a riffek a legjobbak ebben a zenében (pl. Electric Funeral) – az énekhang nem annyira barátságos. A Hand of Doom se rossz hangulatilag. A „Patkánysaláta” is milyen cím már! Hát igen, nem sok pozitív gondolatot sugároz se a zene, se a szövegvilág. A vége se rossz, mai füllel is kiváló album.

A- (8)

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://500legjobb.blog.hu/api/trackback/id/tr668237278

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása