2016. január 07. 01:29 - Az 500 legjobb album 2 arca

129. Television – Marquee Moon (1977)

marquee_moon_album_cover.jpg

Lepa

Annyiszor írtam már le, hogy „jó a kezdés”, hogy közhelyes lett… de végül is megérdemeljük, ha már a világ 500 legjob albumát hallgatjuk. Legalább az első számok legyenek mindig jók! Amúgy ez az album jól is folytatódik: a Venus még jobb is. A Frictionnel már mesterhármasra egészül ki a dolog. A címadó is tetszik, bár lehetne simán pár perccel rövidebb. Az Elevation első hallásra nem üt, ellenben a Guiding Light igen. Hihetetlen, de a Prove It se rossz. Nehéz a legvégén elhibázni ezt az albumot, nem is teszik (de azért ez is lehetne rövidebb). Az énekes hangját is szokhatnám még mondjuk; nem tudom, kire emlékeztet, de arra nagyon. A Killers énekese énekel hasonló stílusban néha. Összességében végig jó album, de néhol elnyúlik, mint a rétestészta.

A- (8)

Virgin Listener Achievement; Similar Taste Achievement

Dönci

Na, ismét egy híres/hírhedt zenekar, és ismét egy lemez a punk indulásának évéből. A See No Evil és a Venus is hangulatos darabok, de nem érzem őket stílusteremtőnek. Mindenesetre ettől a zenekartól szerényebb hangszeres tudást vártam. :) A Friction is ilyen. Eddig hozza a hetes szintet a lemez. A címadó viszont egészen zseniális, és nem zavar az sem, hogy 10 perc 40 másodperc a játékideje. Gondolom, volt, hogy élőben feltornázták 20-ra. :) Az Elevation is ügyes. A Guiding Light is nagyon tetszik. Vagy jobbak a dalok a közepétől, vagy megszoktam a zenekart. A Torn Curtain is fergeteges a végén. Oké, 8 dalból 5 kitűnő, 3 pedig közepes. Kap egy nyolcast.

A- (8)

Virgin Listener Achievement; Similar Taste Achievement

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://500legjobb.blog.hu/api/trackback/id/tr158237302

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása