2016. január 08. 01:28 - Az 500 legjobb album 2 arca

128. Talking Heads – Remain in Light (1980)

remain.jpeg

Dönci

A Born Under Punches eléggé érdekes hangzásvilággal bír. Vannak benne mindenféle jedihangok, néhol karibi ritmusok, és persze a basszus a szokásos módon nagyon szuggesztív. A Crosseyed and Painless is kiváló. A The Great Curve nagy sláger lehet, mert ismerem. A kaparászós gitárok tök jók. Egyébként kíváncsi vagyok, milyen szerek hatásai alatt születtek ezek a dalok, mert mindegyiknek eléggé utazós hangulata van eddig. A Once in a Lifetime is nagy sláger, az egyébként érthető is, miért, az eddigiekhez képest rádióbarát. :) A Seen and Not Seen viszont fárasztó. Hű, a Listening Wind is eléggé trinyós darab. De a közepére megszoktam, és kezd tetszeni. A The Overload is hasonló hangulat a végén. Azért egyszerre picit sok ez a lemez, de 7 pontot simán hoz.

B+ (7)

Lepa

Újabb lemez születésem évéből. Jó betegesen nyit. Utána is csupa jó szám jön, csak nincs időm jegyzetelni. Jellegében nagyon hasonlít a tegnapi albumra ez a zene. A Once in a Lifetime-ot már ismerjük, jó kis sláger. Utána is mind jó. A Listening Wind kellemesebb, nyugisabb hangulatot áraszt. Az utolsó viszont olyan, mintha a Cure írt volna egy dalt az UFO-król. Az egész lemez bejött, első hallásra ez is simán hozza a tegnapi szintjét.

A- (8)

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://500legjobb.blog.hu/api/trackback/id/tr498237318

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása