2016. január 10. 01:26 - Az 500 legjobb album 2 arca

126. The Byrds – Younger Than Yesterday (1967)

byrds_1.jpg

Dönci

Hű, az első 2 szám egészen zseniális. Jól esik ismét a '60-as évekbe kalandozni. A C.T.A. prüntyögése elég progresszívnek hat, bejön az is. A végén az alienhangok meg a teljes pszichedelikusság netovábbjai. A Time Between countryja is jó. Az Everybody's Been Burned fantasztikusan nagy királyság. A többi szám is derekas volt. Egy nyolcast simán hoz.

A- (8)

Thy Byrds Little Expert Achievement

Lepa

Az első számot ismerem valahonnan, talán feldolgozásból. Utálom megint leírni, de ez tiszta Beatles. Viszont a zenekar korai időszakának igényesebb részeit idézi. A C.T.A. 102 végén befigyel némi pszichedélia, és utána is elég érett szám jön a Renessaince Fair képében. Jók ezek mind. Az Everybody's Been Burned még ki is emelkedik. Azért van itt kísérletezés is bőven a hangzással, pl. a Mind Gardensben. Ó, a My Back Pages az egyik kedvenc Dylan-számom, és jó is ez a feldolgozás. Hmm, végig teljesen jó az album. Majdnem A.

A- (8)

Thy Byrds Little Expert Achievement

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://500legjobb.blog.hu/api/trackback/id/tr148237344

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása