2016. január 11. 01:25 - Az 500 legjobb album 2 arca

125. Bob Marley & the Wailers – Catch a Fire (1973)

bob_marley-catch_a_fire_300x300.jpg

Lepa

Amikor reggae-t kezdek hallgatni, mindig tök jólesik. Aztán általában hamar megunom. A Concrete Jungle és a „címadó" Slave Driver se rossz, de vannak jobb Marley-szerzemények is. A Stop That Train a legjobb eddig talán. A Rock It Baby is aranyos (mint igazából az összes). A Stir It Up meg a legnagyobb sláger. Azt hittem, ez is hetes lesz, mint általában az egy stílusból merítkező lemezek, de ez egy kicsit jobb valamiért (nem tudom, miért – ezek is „sima" reggae-számok pedig).

A- (8)

Dönci

A Concrete Jungle és a „címadó" Slave Driver is tetszik, bár mindegyik elhalkulva ér véget, ami nem olyan jó. A Rock It Baby a női vokáljával kiemelkedik. A Stir It Up is jó, bár ugyanezt csinálja Marley a többi lemezén is. A stílus sajátja a hasonlóság a dalok közt. A Kinky Reggae sem volt rossz. Utána megint a szokásos. 6 pont ez is.

B (6)

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://500legjobb.blog.hu/api/trackback/id/tr938258632

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása