2016. január 12. 01:24 - Az 500 legjobb album 2 arca

124. Janis Joplin – Pearl (1971)

janis_joplin-pearl_300x300.jpg

Dönci

Tökösen nyit a Move Over, a hölgy hangja pedig egészen kiváló. A Cry Baby feldolgozása is tök jó. Az A Woman Left Lonely is frankó ballada. A Half Moon pedig tökre hangulatos. A Me and Bobby… countryja is jó kitekintés (és a köztesek is rendben voltak). A Mercedes Benz pedig szintén nem véletlenül gigasláger, még két, legalább ennyire jó a capella jut eszembe, amelyet nő énekel: Suzanne Vega: Tom's Diner és Tori Amos: Me and the Gun – érdekes módon egyik sem vidám. Az utolsó kettő is tökre rendben van. Ér egy nyolcast simán.

A- (8)

Lepa

Szeretem Joplin hangját. Volt tőle egy válogatásom is. A Move Over egyből jó is, de a Cry Baby a csúcs. Nem semmi énekteljesítmény. És persze az A Woman Left Lonely se rossz egyáltalán, sőt… pedig alapból ezek csak sima popszámok. De ilyen énekkel megdobva! A Half Moon már inkább funky, az is bejön. Aztán se jönnek rossz számok, ami viszont kiemelkedik, az a Me and Bobby McGee (azt is ismerem a best ofról). A Mercedes Benz is király. És a rekedtes nevetés a végén!

A (9)

Pedálgyerek Achievement (Cry Baby; Me and Bobby McGee; Mercedes Benz)

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://500legjobb.blog.hu/api/trackback/id/tr368258648

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása