2016. január 13. 01:23 - Az 500 legjobb album 2 arca

123. Moby Grape – Moby Grape (1967)

moby_grape-moby_grape_300x300.jpg

Lepa

Sose hallottam erről a bandáról. Ami csak azért meglepő, mert már a 123. helyezettnél járunk. Na ne, már megint a Beatles, de tényleg! Az első szám 100% gombafej. A második szám (címéhez hűen) inkább blues. Nem rossz amúgy. A 8:05 is nagyon hangulatos szám. A Naked, If I Want To is jó, meg a címe is. Még a Kinks lassabb számai jutnak eszembe erről a zenéről. A Changes se rossz szám. Nem volt rossz album, de a kiemelt számok közötti dalok észrevétlenül repültek el.

B+ (7)

Full Virgin Listener Achievement

Dönci

Na, erről a zenekarról sem hallottam még soha. A Hey, Grandma elég jó kis beat. A 8:05 eléggé király kis ballada. (Az előtte lévő kettő is tökre vállalható darab volt, de ez kiemelkedik.) A Come in the Morning is nagyon üt. Az Omaha eleje meg teljesen elvarázsol. Akármennyire is nyúlták a The Beatles vonalát, nagyon értették a szakmát. Nem tudom, hogy ennyire előre helyezném-e őket, de nem sajnálom tőlük a helyet a listán. A Someday viszont elég gyenge. Hű, és az utána lévő kettő is gyengébb. Lehet, hogy elkiabáltam? A Changes se fog meg. A Lazy Me nem rossz, és buktam a virginséget a végén lévő „szita-szita péntek, szerelem csütörtök, dob szerda” szintibetéttel. Kap hét pontot az eleje miatt.

B+ (7)

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://500legjobb.blog.hu/api/trackback/id/tr278258678

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása