2016. január 18. 01:18 - Az 500 legjobb album 2 arca

118. Etta James – At Last! (1961)

at_last_etta_james.jpg

Dönci

Akkor hangzásilag vissza az ötvenes évekbe. Teljesen filmzeneélmény az első szám. És fura, de nagyon tetszik. (Bár a 118. helyre értékelt lemeznél inkább annak kéne furcsának lennie, amikor nem.) Hű, a My Dearest Darling is bejön. Jókat rekeszt a hölgy. Vagy jók ezek a számok, vagy nagyon jó kedvem van (esetleg mindkettő), de kifejezetten jó hallgatni ezt a lemezt. Az I Just Want to Make Love to You szerintem '61-ből elég merész szövegű dal. És persze ez is tetszik. Meg azért jönnek be ezek a számok, mert nem feltétlenül sablonos szövegvilággal rendelkeznek (még az All I Could Do Is Cry sem, ahogy kihallom a verzéket). A Stormy Weather az első, ami nem fekszik annyira. Meg az utolsó sem. Kár a végéért. De 8 pontot adok neki.

A- (8)

One Night Stand Achievement

Lepa

Ez ilyen régi soul, úgy hallom. Nem ismertem korábban Ettát se. Jó hangja volt, az tény. Az első három közül a Trust in Me a legjobb (a végén elég hirtelen halkul el mondjuk) – bár elég egyformák. A Tough Mary az első, ami kicsit gyorsabb, energikusabb, tetszik is. Ó, az I Just Want to Make Love to You-val elvesztettem a virgin achievement lehetőségét, és az előadó is. :) Híres szám, meg jó is. A maga idejében biztos botrányos volt a szöveg. A címadó viszont nem üt. A lemezt kezdem unni a vége felé, de pár gyöngyszem azért volt rajta (főleg a korához képest).

B (6)

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://500legjobb.blog.hu/api/trackback/id/tr628279182

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása