2016. január 21. 01:15 - Az 500 legjobb album 2 arca

115. The Who – The Who Sell Out (1967)

sell-out-front1.jpg

Lepa

Hú, de beteg kezdés. Máris megvesz. A folytatás is durva, teljesen másra számítottam '67-ből. Ez valami poénkodós album (a borító is az). A Shaky Hand effektjei is bohóckodósra veszik a figurát – remegő kezes nótához remegő effekt. Az Odorono már hagyomásnyosabb Who-nóta. A Tattoo dallamába se lehet belekötni (a szöveg nem tudom, mire akar kilyukadni). Az I Can See for Miles nagy slágerük. Az I Can't Reach You az első szám, ami nem igazán fog meg. A Silas Stingy harmóniái viszont megint kiemelkedőek. A záró Rael 1 kicsit idegesítően kezd, de aztán az is királyos lesz. A legvégén meg felbukkan pár csodás dallam, amit majd később a Tommyban újrahasznosítanak. Simán rávesz a lemez, hogy meghallgassam a bónuszként rápakolt 9 (!) számot. A bónuszok (lehagyott számok, demók) között több a kevésbé kiemelkedő, de van egy csomó jó ötlet is – nem bánja meg, aki meghallgatja.

A (9)

The Who Real Expert Achievement

Dönci

Az Armenia City in the Sky egészen kiváló: teljes pszichedélia. :) A Heinz Baked Beanst is zseniálisnak találom. Az Odorono is fergeteges. Nagyon érezték ezek a slágercsinálást (mégsem tűnik elcsépeltnek). A Tattoo pedig szintén a zsenialitás hatását súrolja. Felülről. Az Our Love Was vokálharmóniái pedig a The Beatles legjobb korszakait idézik. A  Silas Stingynél tartok, és még közepes darab sem volt eddig. Érik egy 10-es a cuccnak. És meg is kapja. Meghallgatom a bónuszokat is. (Azok sem rosszak, de azért 70+ perc ebből hosszú.)

A+ (10)

The Who Medium Expert Achievement; Virgin Listener Achievement

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://500legjobb.blog.hu/api/trackback/id/tr818280998

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása