2016. január 22. 01:14 - Az 500 legjobb album 2 arca

114. Cream – Disraeli Gears (1967)

cream.jpeg

Dönci

Ismét 1967, és ismét egy egészen jól nyitó lemez. Tetszenek a gitárok. A Sunshine of Your Love is nagyon király. Remélem, ilyen színvonalú marad végig az album. A World of Pain meg az eddigi legjobb. A Dance the Night Away is zseniális. A végén ez is 10-es lesz. Rég volt ilyen sorozat... A Blue Conditiontől viszont uncsi lesz a lemez. Az SWLABR és a We're Going Wrong megint két ügyes darab. Aztán megint két uncsi darab következik. A musicales, ír akcentusos zárlatot viszont imádom a végén. Ez felhúzza kilencesre.

A (9)

Virgin Listener Achievement

Lepa

Asszem, idén* halt meg a gitáros ebből a zenekarból. Nem, 2014-ben, a basszeros-énekes (utánanéztem). Elmegy a zene, igényes dzsemmelés. A Sunshine of Your Love fő riffje szerintem hatással lehetett a híres-nevezetes Funkytown nevű dallamra, aminek a kitalálója azóta is ebből az egy művéből él. A Dance the Night Away hangulatos, és utána a Blue Condition nyugis-laza atmoszférája is bejön. Azután viszont elég rendesen megunom az albumot, nem tudom, mi az oka ennek. A vége felé még a Take It Back tűnik elsőnek jóra. Nem tudom, élő-e, de közönséget hallok a háttérben. (Amúgy Eric Clapton – szólókarrierjét beleszámítva – már a harmadik formációban tűnik fel a listán, ha jól számolom.) Nem volt rossz élmény egyáltalán.

B+ (7)

Virgin Listener Achievement

* A hallgatás ideje 2015-re esett.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://500legjobb.blog.hu/api/trackback/id/tr808281012

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása