2016. január 23. 01:13 - Az 500 legjobb album 2 arca

113. Joni Mitchell – Court and Spark (1974)

court.jpg

Lepa

Ez férfi? Azt hittem, nő lesz. Ja, mégis nő, csak lágy férfihanggal, vagy nem tudom. Aranyos kis számok ezek, de leginkább csak háttérbe. Kocsiban, kávézóban, repülőtéren tudnám hallgatni. Lightos pop, de szerencsére nem a nyálas fajtából. Egy idő után összefolyik, de például a Trouble Child megint aranyos. A Twisted is (annak a szövege is, amennyire értem). Királyos, jazzes zárás az albumnak (talán a legjobb szám rajta), megerősíti a helyezését/értékelését.

B+ (7)

Virgin Listener Achievement; Pedálgyerek Achievement (Court and Spark; Help Me; Twisted)

Dönci

Eléggé hippizene, de mégsem tudok róla rosszat írni az első 3 dal alapján. Tökre kellemesen elfolydogál. Jók a harmóniák, van egy-két ügyes kiállás. Meg pl. a Same Situation zongoratémája is nagyon király. Ráadásul ne feledjük el, hogy iszonyatosan jó hangja van a csajnak. A Raised on Robbery biztos nagy sláger, de valahogy mégis az jön be a legkevésbé. Túlságosan sablonos zeneileg. Az utolsó tök jó. Kap egy hetest.

B+ (7)

Virgin Listener Achievement

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://500legjobb.blog.hu/api/trackback/id/tr668281038

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása