2016. január 25. 01:11 - Az 500 legjobb album 2 arca

111. Radiohead – The Bends (1995)

radiohead_the_bends_300x300.jpg

Lepa

A nyitástól nem esek hanyatt, de azért nem rossz szám. A címadó jobb. A High and Dry talán még királyabb, az már sláger a javából. Utána is jók jönnek. Korábban tán nem tűnt fel annyira nekem a Bones, de az is nagyon jó. A (Nice Dream) is üt, pedig nem egy forradalmi szám. Mégis zseniális a dallamvezetése. A Justban én teljesen a Nirvanát hallom. A Bullet Proof is csodásan szép. A Black Star is kiemelkedő. A Street Spirit meg gyöngyörűszép lezárás. Hát igen, ezen az albumon továbbra is csak jó és nagyon jó számok vannak. Azt hittem, ma nem leszek ilyen hangulatban, de megint hamar sikerült megfognia.

A (9)

Radiohead Little Expert Achievement

Dönci

A Planet Telex jó nóta, a címadó meg még jobb. A High and Dry nem véletlenül nagy sláger. Tudom, hogy az egyik legsablanosabb darab zeneileg, mégsem tudom nem szeretni. Fú, a Fake Plastic Treesnek is milyen íve van. Zseniális. A Bones és a (Nice dream) is hibátlan. A Just óriási dal, a videóklipje (mert 2015. szeptember 3-ától így kell írni ezt a szót) pedig szintén nagyszerű. A My Iron Lungs váltásai is elképesztőek. A Bullet Proof pedig gyönyörű. A Street Spirit (Fade Out) is annyira fantasztikus a végén, hogy nincsenek is rá szavak. Muszáj, hogy 10-es legyen ez is.

A+ (10)

Radiohead Little Expert Achievement; Proud Owner Achievement

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://500legjobb.blog.hu/api/trackback/id/tr538307508

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása