2016. január 28. 01:08 - Az 500 legjobb album 2 arca

108. David Bowie – Hunky Dory (1971)

david_bowie_hunky_dory_300x300.jpg

Dönci

A Changes az elején mindjárt világsláger (ilyen szöveggel és dallamvezetéssel nem is csoda). Az Oh! You Pretty Things szintén nagyon híres. A Life on Mars? pedig akkora sláger, hogy még tévésorozatot is ihletett. A Kooks is lehetne egy musical része is. A Quicksand is rendkívül hangulatos darab. Az Andy Warhol – Bob Dylan – Queen Bitch hármasa is fergeteges. Ma biztosan 10 pontot ér e produkció. De szerintem bármelyik másik napon is hozza a kilencest.

A+ (10)

David Bowie Real Expert Achievement

Lepa

Az első három szám mind jó, a Changes meg híres is, volt is már a ChangesOneBowie válogatáson. Aztán meg a Life on Mars? jön, ami meg kb. a leghíresebb száma. És persze az is jó. A Quicksand is király. Eddig még sose tetszett ennyi szám egy Bowie-albumról. Az Andy Warhol is bejön. A Song for Bob Dylan meg tiszta Dylan! Nagyon jó kis zsánerparódia, vagyis inkább tisztelgés. A Queen Bitch is ismerős – ez a szám is már megelőlegezi a 70-es évek végi zenéket. A zárás se rontja el. Hogy én ezt az albumot eddig miért nem ismertem? (Talán, mert amúgy nem vagyok egy nagy DB-rajongó).

A (9)

David Bowie Real Expert Achievement

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://500legjobb.blog.hu/api/trackback/id/tr558307584

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása