2016. január 29. 01:07 - Az 500 legjobb album 2 arca

107. Sam Cooke – Portrait of a Legend 1951-1964 (2003)

sam_cooke_portrait_of_a_legend_1951-1964_300x300.jpg

Lepa

Még egy életmű-válogatás. Ráadásul torzítja a statisztikát, hogy 2003-as zenének van feltüntetve. Mindenesetre a szokásos régi iskolás blues/soul/R'n'B témákat hozza. Mindegyik szám elég átlagos, a You Were Made For Me szövege pedig szörnyen sablonos és gagyi. Ma már nem állná meg sehol e helyét, de hát mások voltak a standardok. A Chain Gang címűt már ismerem (lehet, hogy sok mást is). Ó, a Summertime-ot pedig a Sublime dolgozta át (elég rendesen). A Little Red Rooster szintén ismerős. A Bring It On Home meg az a szám, ami az élő albumon is szerepelt, és egy Green Day-szám nyúlja le. Az utolsó két szám (bónuszt leszámítva) király, de addigra már eléggé unom. Sajnos ebből a zenéből nekem fél óra is elég lenne, nem érezném kevesebbnek.

B (6)

Dönci

Hű, hat szám azért hirtelen elment. Ilyenekkel telt, hogy „just for you", „I love you" stb. Szóval nem nagyon tűnt ki egyik sem. A (What a) Wonderful World az első, ami igazán nagyon tetszik. Korábbról sok ismerős szám van, szóval nem leszek virgin. A Jesus Gave Me Water is nagyszerű. Kap egy hetest, bár azért rendesen hosszú.

B+ (7)

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://500legjobb.blog.hu/api/trackback/id/tr878307614

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása