2016. január 30. 01:06 - Az 500 legjobb album 2 arca

106. Ramones – Rocket to Russia (1977)

ramones_rocket_to_russia_300x300.jpg

Dönci

Végre egy minőségi punk lemez. Régen volt ilyen a listán. Gyakorlatilag az egész lemez slágerparádé: Cretin Hop; Rockaway Beach; Here Today, Gone Tomorrow… Az összes dalt felsorolhatnám. A Locket Love szövege is tök aranyos. Fun fact: emlékszem, amikor először hallottam a Sheena Is a Punk Rocker c. dalt, úgy értettem a végét, hogy „porn rocker" – el sem tudom képzelni, mi járhatott a fejemben akkor. :D Nem igazán lehet ebbe a lemezbe belekötni, pedig nagyon igyekszem. A Do You Wanna Dance? senkinek nem állt ilyen jól, főleg, hogy „Dee-Dee, Dee-Dee, do you wanna dance?"-nek lehet érteni a „d'you, d'you, do you wanna dance?" refrént, ami külön színt ad a dolognak. :) A Surfin' Bird is óriási feldolgozás. Kötelező 10-es, kérdés nélkül.

A+ (10)

Similar Taste Achievement

Lepa

Az első négy Ramones-albumot mind nagyon szeretem. Végig jók, de azért vannak kiemelkedő slágerek, pl. a Rocakway Beach. Az I Don't Care a maga egyszerűségében zseniális. És persze a Sheena Is a Punk Rocker is világsláger. A We're a Happy Family csodásan zárja az A oldalt. (A bakelitről hallgatás előnyei ugyebár...) A B oldal kiemelkedő számai: Do You Wanna Dance? (nemrég hallhattuk a The Mamas and the Papas albumán), I Wanna Be Well, Surfin' Bird, de gyakorlatilag nincs is itt rossz szám. Alap ez az album.

A+ (10)

Proud Owner Achievement; Similar Taste Achievement

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://500legjobb.blog.hu/api/trackback/id/tr508307698

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása