2016. január 31. 01:05 - Az 500 legjobb album 2 arca

105. Ray Charles – Modern Sounds in Country and Western Music (1962)

ray_charles_modern_sounds_in_country_and_western_music_300x300.jpg

Lepa

Az albumcím inkább valami szakdolgozat címe lehetne. Viszont jó nyitás a Bye Bye Love, szeretem az ilyen vidám ős-R&B-t. mert hogy ez nem country, az biztos. A második-harmadik már visszavesz a tempóból, és csak simán „nem rossz". Az I Love You So Much It Hurts talán egy kicsit megint kiemelkedik. Nem tudom némelyiknél, hogy hallottam-e már, vagy csak sablonokra épül. A Born to Lose-t viszont ismerem, királyosan feldolgozta (többek között) a Bouncing Souls. A Careless Love is elég jó a lassabb nóták közül. A vége felé se rossz az album, de mégis így utólag alig tudnék egy-egy számot felidézni cím alapján (ha nem jegyzeteltem volna). Azért a hetes megvan.

B+ (7)

Dönci

A Bye, Bye, Love-ot mindenki ismeri, az is, aki nem akarja. Amúgy nem rossz egyáltalán, csak idejétmúltnak tűnik sok darab. Ráadásul a swing valahogy mindig karácsonyinak tűnik nekem. A Hey, Good Lookin'-t is ismerem, csak más feldolgozásban. Hát, ez is megvolt. Kap egy gyenge hatost.

B (6)

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://500legjobb.blog.hu/api/trackback/id/tr458307722

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása