2016. február 02. 01:03 - Az 500 legjobb album 2 arca

103. John Coltrane – Giant Steps (1960)

giant.jpeg

Lepa

Azt hittem, már volt Coltrane a listán, de az Coleman volt. Mindkettő jazz, és mindkettő Collal kezdődik. És mindkettő igazi virtuóz. A számokat mondjuk nem nagyon tudom megkülönböztetni elsőre, minden egybefolyik, de nem azért, mint a countryalbumok (sablonosság), hanem a szétfolyós dalszerkezetek miatt. A Naima egy nyugisabb, lassabb szám, ezért kapom rá fel a fejem. A Mr. P.C. megint begyorsít a végén. Szeretem ezt a fajta jazzt. Megvenném lemezen, ami minimum 8-ast jelent.

A- (8)

Virgin Listener Achievement

Dönci

A jazz és blues híres nagy öregje, akinek egy lemezét sem hallottam még egyben. Na majd most. Már a címadó darabból világos lesz, hogy valószínűleg kevesen tudnak ennyire fújni, mint ő. A többi dal is jó volt, viszont instrumentális muzsika lévén, nehéz volt sokszor megkülönböztetni a tételeket. Persze ez nem von le az értékéből, csak nem vagyok biztos abban, hogy az ilyen lemezek popzenei listákra valók-e? 7 pontot kap azért.

B+ (7)

Virgin Listener Achievement

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://500legjobb.blog.hu/api/trackback/id/tr798340668

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása