2016. február 07. 00:00 - Az 500 legjobb album 2 arca

98. Bob Dylan – The Freewheelin' Bob Dylan (1963)

bob_dylan_the_freewheelin_bob_dylan.jpg

Dönci

A Blowin' in the Wind zseniális dal, ráadásul szerintem mindenki ismeri. A Girl from the North Country és a Masters of War is egészen fergeteges. Nagyon jó, hogy gyakorlatilag egy gitárral és szájharmonikával megold mindent, amit kell. A Down the Highway annyira nem bika. A Bob Dylan's Blues aranyos, viszont az A Hard Rain's A-Gonna Fall megint csak elképesztő, a Don't Think Twice, It's Alrighthoz hasonlóan. A Bob Dylan's Dream is nagyon király – tökre hangulatos (az altatójellege ellenére). A végére nekem azért picit ellaposodik a lemez. De a jó dalok miatt kap egy hetest.

B+ (7)

Lepa

Bob Dylan egyik legjobb és leghíresebb számával kezdődik ez az album. Nagyon szép ez a Blowin' in the Wind. A Girl from the North Country folytatja ezt a nyugis, mélázós hangulatot. A Masters of War pedig hozzáad még egy kis borongósságot. Majd' minden számot ki lehetne emelni ezen az albumon: a Bob Dylan's Bluest a játékosságáért, a Hard Raint az átütő erejéért – a Don't Think Twice, It's Alright meg minden idők egyik legjobb szakítós száma. A Talking World War III Blues beszélős énekstílusa zseniális. Az I Shall Be Free meg király zárás az albumnak. Az 1-2 kicsit kevésbé észrevehető szám ellenére ez már csúcskategória, mert vannak benne önmagukban is korszakalkotó számok. Muszáj lesz beszereznem valamikor.

A+ (10)

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://500legjobb.blog.hu/api/trackback/id/tr698361332

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása