2016. február 08. 07:07 - Az 500 legjobb album 2 arca

97. The Who – Tommy (1969)

the_who_tommy_300x300.jpg

Lepa

Még egy nagyon erős album következik, ez viszont már meg is van lemezen. Ha jól emlékszem, az első dupla bakelitem volt. És a világ első rockoperájának tartják. Nagyon szeretem az elejétől a végéig, de amit ki lehet emelni még így is: 1921, Sparks, Christmas, Cousin Kevin, Underture, Pinball Wizard, Go to the Mirror!, I'm Free, Tommy's Holiday Camp, és a záró We're Not Gonna Take It. De persze bárki kérdezné, inkább ajánlanám az egész albumot meghallgatásra. Csak 1-2 jellegtelenebb szám van, ez egy ilyen ívű albumnál belefér a világmegváltó kategóriába.

A+ (10)

Proud Owner Achievement

Dönci

Ezt a lemezt élőben már hallottam. Kíváncsi leszek az albumverzióra. Az Overture csodálatos, az It's a Boy pedig tökéletes folytatása. Az Amazing Journey íve önmagában is csodálatos (nem csak az album kerek egész, de az a dal is). Nagyon sok mindent ki lehetne emelni, mert valójában egy unalmas vagy rossz darab sincs rajta. A The Acid Queen például szintén fergeteges. Vagy az Underture a maga 10 percével. A Fiddle About is frenetikus. A Go to the Mirror! is csodálatosan felépített sláger. És persze közben a reprízek is óriásiak. A Sally Simpsonból pedig világossá válik, honnan tanult Elton John. Szóval akkor legyen egy 10-es ez is.

A+ (10)

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://500legjobb.blog.hu/api/trackback/id/tr958368638

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása