2016. február 10. 07:00 - Az 500 legjobb album 2 arca

95. Miles Davis – Bitches Brew (1970)

miles_davis-bitches_brew_300x300.jpg

Lepa

Na, ilyen se volt még: két CD, abból az elsőn összesen 2 szám (47 percben)… A címadó 27 perces szám kicsit elvontabb, mint az első 20 perces, de mindkettő eléggé szabadon szárnyal, nem sok ritmusbeli vagy dallambeli korlátot tart be. A John McLaughlin olyan rövid volt (4:28), hogy észre se vettem. Hát igen, a jazzbe azért bele lehet feledkezni, főleg, ha ennyire egybefolynak a számok. Amúgy nagyon kellemes végig, nem is uncsi, hangulatos is, meg virtuóz. Megkap egy nyolcast, mert tudnám sűrűn hallgatni, csak nem nagyon jut eszembe.

A- (8)

Virgin Listener Achievement

Dönci

Egy kis jazz ismét: 6 szám, másfél óra. Eléggé free-jazznek hangzik. Nem hiszem, hogy kottából dolgoztak. :) A címadások természetesen megint érthetetlenek. De nyilván valahogy jelölni kell, hogy kb. mit játszanak a koncerteken. Hűha, a címadó dal néhol azért elég hallgatót próbáló. Eddig a Spanish Key tetszik a legjobban. Hát, ez azért eléggé próbálta a füleimet. 5 pontot kap.

B- (5)

Virgin Listener Achievement

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://500legjobb.blog.hu/api/trackback/id/tr98368682

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása