2016. február 15. 07:08 - Az 500 legjobb album 2 arca

90. Stevie Wonder – Talking Book (1972)

talking.jpg

Dönci

A You Are the Sunshine of My Life mindjárt ismerősen cseng. Ugyanakkor nem tetszik. Túl popos. A Maybe Your Baby egyből jobb. A You and I tök nyálparádé, a Tuesday Heartbreak szintén. Elég szomorú, hogy eddig az a szám jött csak be, amelyet nem a borítón lévő előadó énekelt fel.* A You've Got It Bad Girl szintén kellőképpen repetitív, és zavaróan sokat refréneznek benne. Elég szörnyűre sikerült. Nem akarom elhinni, hogy ez a lemez befért a top 100-ba. Ja, értem, nyilván a Superstition húzta fel. Az tényleg eléggé király nóta. Bár most jövök rá, hogy még sosem hallgattam végig, és így egy perccel hosszabb, mint kéne. A Big Brother tradicionális vonulata tetszik. A Blame It on the Sun és a Lookin' for Another Pure Love szintén nyáltenger. Hihetetlen ez a lemez. Hogy került a 90. helyre? Az utolsó szám közepesről indult, de túl hosszú lett. Hát, sajnos a jó számok miatt sem tudom leplezni, mennyire nem jött be a többi.

C+ (4)

Lepa

Az első híres, a második viszont jobb. Egész mondern hangzású ez a Maybe Your Baby, nem zavar a hossza sem. Nem számítottam ilyen progresszív számra egy 72-es Wonder-albumon. A You and I is ismerős. A szokásos soulnál sokkal változatosabb nóták következnek utána, de azért annyira nem ragadtatnak el. Talán a Big Brother furcsa hangulata az, ami még elsőre megfog a lemezen. A Lookin' For Another Pure Love dallamvezetése időként az Ebony & Ivory c. számot idézi. Az utolsó szám elég átlagos. Összességében nem volt rossz album, nem számítottam ilyen jóra, de korszakalkotónak azért nem tartom.

B+ (7)

* Utánajártam. De. Elég durva. Ezért szívem szerint egy ponttal jobbat adnék, de már mindegy.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://500legjobb.blog.hu/api/trackback/id/tr238391546

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása