2016. február 22. 08:03 - Az 500 legjobb album 2 arca

83. Aretha Franklin – I Never Loved a Man the Way I Love You (1967)

aretha_franklin_i_never_loved_a_man_the_way_i_love_you_300x300.jpg

Lepa

Az első előadó talán, aki két egymást követő helyet bérelt ki a listán – és nem is túl hátul. Jó nyitás a Respect. Aztán utána is megmutatja énekesi képességeit a néni, de a végére teljesen egybeolvad nekem ez az album, vagy csak másra koncentráltam. Az előzőnél jószívű voltam, most „rosszszívű" leszek. (Hogy kell ezt írni az új helyesírás szerint?)

B (6)

Dönci

Rögtön a világ egyik legismertebb feldolgozásával nyit a lemez: Respect. Ezt a számot is mindenki ismeri, az is, aki nem akarja. A Drown in My Own Tears is okés. A címadó sem rossz, kár az elhalkulásért. Utána a hasonló típusú soulok meg elfolynak a háttérben. Jó hangja van, kétségtelen, de nem kenyerem annyira ez a zene. Bár szívesebben hallgatom ezt a fajta soult, mint Whitney Houstonét vagy Céline Dionét. Az előző valamiért jobban megfogott.

B (6)

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://500legjobb.blog.hu/api/trackback/id/tr858409138

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása