2016. február 25. 08:00 - Az 500 legjobb album 2 arca

80. The Zombies – Odessey and Oracle (1968)

the_zombies_odessey_and_oracle_300x300.jpg

Dönci

Jé, ezekről még sosem hallottam. Biztos elnyomta őket a Beatles meg a Stones. Pedig a Care of Cell elég jó kis nyitány. Mellesleg a borító alapján pszichedéliát várok. Hű, az A Rose for Emily biztos nagy sláger. A vokálharmóniák nagyon összeszedettek. A Beechwood Park is zseniális. A többi számmal se volt egyáltalán probléma. Teljesen jó kis muzsikát húznak. A végén meg meglepődök, mert a Time of the Seasont ismerem valahonnan. Pedig azt hittem, kapok egy full virgint. Mindenesetre megszavazok nekik 8 pontot erre a teljesítményre.

A- (8)

Lepa

Elég szolid, tingli-tangli az első szám a zenekar vagány neve ellenére (nem ismertem korábban). De hát még csak '68-at írunk, éppen hogy kitörtek a diáklázadások. Az A Rose For Emily egész jó. Utána semmi jó a Brief Candles-ig. Utána megint semmi. Helyesebben nem rossz, élvezhető, de nagyon tingli-tangli, és épp csak annyira pszichedelikus, ami nem zavar, de nem is mutat kiemelkedő tehetséget. A dallamvezetések azért jók (lásd I Want Her, She Wants Me). A This Will Be Our Year megint jó. Hmm, a végére beindul a lemez, a Butcher's Tale is jó. Nem tudom, hogy csak képzelem-e, de a záró Time of the Seasonben ismerős pár sor és dallam, így ezzel bukom a virginséget. Amúgy meg bejövős ez a szám is. Felhúzza az albumot erős hetesre.

B+ (7)

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://500legjobb.blog.hu/api/trackback/id/tr688409224

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása