2016. február 26. 07:00 - Az 500 legjobb album 2 arca

79. Neil Young – Harvest (1972)

neil_young_harvest_300x300.jpg

Lepa

Királyul nyit az album, jó nyugis folk-rock. A Harvest is jó kis nóta, pedig az már inkább country, amit alapjában véve ritkán tudok értékelni. Az A Man Needs a Maidben van egy furcsa, nagyon grandiózus rész harangokkal meg mindennel, az elég furcsán illik bele az addig csendes dallamokba, de ettől függetlenül jó. A Heart of Gold pedig már az első taktusaival megvesz. Utána se rosszak a számok, az Alabama is elég bejövős például. Valahonnan ismerős is, bár szerintem más verzióban hallhattam. Vajon a kilences szám után azért van taps, mert élő, vagy csak oda lett keverve a végére? Most nem járok utána, de furcsa lenne csak úgy odadobva egy élő felvétel. Az utolsó szám se rontja el a lemezt, sőt, talán a legjobb nóta. Ez egy kőkemény kilences.

A (9)

Pedálgyerek Achievement (Harvest; A Man Needs A Maid; Heart of Gold; Words)

Dönci

Hű, de nagyon király ez az Out on the Weekend. Elképesztően hangulatos. A címadó viszont csak uncsi. Az A Man Needs a Maid már-már opera (de minimum musical). Nem mondanám rossznak, de valami mégis hibádzik benne. A Heart of Goldról a Green Day Boulevard of Broken Dreamse jutott eszembe (meg akkor már az Oasis Wonderwallja és a Travis Writing to Reach You-ja is, bár itt a gitártéma emlékeztet a Green Day énekdallamára). Az Old Man meg megelőlegezi a Cats in the Cradle-t. A There's a Worlddel megint inkább komolyzenei vizeken evezünk. Ez nem baj, csak furcsa a countrysabb dalok között ilyeneket hallani. Nem feltétlenül értem a lemez koncepcióját. A The Needle and the Damage Done-tól (már csak a Placebo miatt is) többet vártam. Vegyes lemez volt, de nem volt nagyon erős. Az ismerős dallamok miatt nem adok virgint magamnak.

B (6)

Pedálgyerek Achievement (The Needle and the Damage Done, Old Man, Out on the Weekend)

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://500legjobb.blog.hu/api/trackback/id/tr38409248

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása