2016. március 05. 07:00 - Az 500 legjobb album 2 arca

71. Neil Young – After the Goldrush (1970)

neil_young_big.jpg

Lepa

Tell Me Why című száma van a gombafejűeknek is, és szeretem is nagyon, pedig nem híres annyira. Ennek a nyitószámnak semmi köze hozzá a címén kívül, de ez is nagyon jó. Aztán a címadóban viszont már annyira nyávogós az ének, hogy kicsit zavar. Pedig zeneileg nem rosszak ezek a számok. Utána is jó dalok jönnek, bele lehet feledkezni az album hallgatásába. A Don't Let It Bring You Down kicsit ismerős, talán rajta volt már egy élő albumon? Most lusta vagyok utánanézni. Mindenesetre végig aranyos, kellemes zene, de inkább a háttérbe. Hosszú autóutakon is tudnám hallgatni.

B+ (7)

Neil Young Medium Expert Achievement

Dönci

A címadó dal jó szám, de még jobb volt a néhány évvel ezelőtti Patti Smith-lemez végén. A Southern Man is jóféle, a Till the Morning Comes meg olyan jó, amilyen rövid. Nagyon hangulatos. :) Hű, az Oh, Lonesome Man is mennyire király lett. Jé, a Don't Let It Bring You Downt valahonnan ismerem, és nagyon tetszik az is. A Cripple Creek Ferry is frankó a végén. Kap egy izmos hetest.

B+ (7)

Neil Young Medium Expert Achievement

4 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://500legjobb.blog.hu/api/trackback/id/tr228428870

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

aranyláz 2018.11.14. 15:16:00

Na jó, elárulom nektek honnan ismeritek(valószínűleg) a Don't Let It Bring You Down-t: Az Amerikai szépség című filmben énekelte Annie Lennox.

Még egy kis érdekesség, a Southern Man(plusz egy másik lemezén szereplő Alabama) című dalra "válaszul" írta a Lynyrd Skynyrd a Sweet Home Alabama című nótát, pontosabban a szövegére reflektálva, amiben Neil a déli bigottságot, és rasszizmust kritizálja. Most találtam ezzel kapcsolatban egy érdekes infót:

"Young has said he is honored to be have his name featured in that song. In his 2012 memoir Waging Heavy Peace, Young wrote:

Alabama richly deserved the shot Lynyrd Skynyrd gave me with their great record. I don’t like my words when I listen to it today. They are accusatory and condescending, not fully thought out, too easy to misconstrue."

genius.com/Neil-young-southern-man-lyrics

aranyláz 2018.11.14. 15:18:21

A Don't Let It Bring You Down az Amerikai szépség című filmből lehet ismerős, ahol Annie Lennox énekelte.

aranyláz 2018.11.14. 15:19:39

á, akkor mégis átment az első komment, először nem láttam, bocsi
süti beállítások módosítása