2016. március 06. 07:00 - Az 500 legjobb album 2 arca

70. Led Zeppelin – Physical Graffiti (1975)

led_zeppelin_physical_graffiti.jpg

Dönci

Az első lemez kellemes kis hard rock. Mondjuk derekas, már-már Pink Floydba hajló elborulásaik is voltak. Sajna ma nincs időm sokat elemezni a dalokat. A Down by the Seaside érdekes hangszerelésű country, de nem jön be különösebben. A Boogie for Stu meg akár Elton John is lehetne. Magamtól nem biztos, hogy hallgatnám, de a háttérben tök jól elrepült.

B (6)

Led Zeppelin Little Expert Achievement

Lepa

Nocsak, egy dupla album. A szokásos vad blues-rock riffekkel kezdődik, amúgy bejön. A The Rover talán tökösebb, mint a kezdő szám. A Houses of the Holy c. szám tetszik eddig a legjobban, az slágeresebb a többinél. Amúgy van ilyen című albumuk is ugyebár, de azon meg nincs rajta ez a szám. A Trampled Under Foot se rossz. A második lemez elején az In the Light jó elvontan kezdődik, tetszik a keleties dallam és a modern szintihangzás egyvelege. A Bron-Yr-Aur akusztikus gitározása totál nem az album többi számának stílusát hozza: olyan, mintha beülnék egy gitárhangversenyre. Viszont teljesen királyos. A Down by the Seaside pedig hoz egy kicsit countrys hangulatot is. Így a második lemezt sokkal változatosabbnak érzem már, mint az elsőt. A Boogie with Stu pedig – ahogy a címében is benne van – bugivugi, azaz táncolós rock&roll. A vége is jó, de kicsit elnyújtva érzem az egész dupla albumot. Az első lemez hetes, a második nyolcas, de lefele kerekítek, mert a végére a másodikat is meguntam.

B+ (7)

Led Zeppelin Little Expert Achievement

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://500legjobb.blog.hu/api/trackback/id/tr538428896

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása