2016. március 07. 07:00 - Az 500 legjobb album 2 arca

69. Curtis Mayfield ˜– Superfly (1972)

curtis_mayfield_superfly_300x300.jpg

Lepa

Nem is olyan régen volt egy Curtis Mayfield-válogatás, azon szerepelt is pár szám innen. Pl. a Pusherman, ami amúgy nem rossz. Viszont ez a zene nekem tipikusan háttérbe való, régi filmek zenéjeként tudom elképzelni. Hmm, most látom, hogy ez tényleg filmzene. Micsoda hatodik érzékem van! A lemez vége felé közeledve néha szinte már el is felejtem, hogy zenét hallgatok. Ez azért nem jó jel. Mondjuk nem csoda, instrumentális tingli-tanglik (lásd: Think) is vannak az albumon. Ez most nem tudott megfogni.

B- (5)

Dönci

A borító és a cím alapján funkyt várok. A Little Child Runnin' Wild tetszik – tipikus '70-es évekbeli filmzene. Vagy bármilyen Tarantino-filmben lehetne betétdal. :) A Pusherman is tetszik, sőt mintha hallottam volna korábban. (Utánajártam, igen, a korábbi válogatáson volt.) A Freddie's Dead elég monoton azért. A kábítószeres tematika és a „pusherman", valamint „superfly" szavak többször visszaköszönnek. A Think elején nagyon jó a csilingelés, a gitárok pedig egészen kiválóak. De amúgy nincs baj azzal a számmal egyébként sem, kicsit karácsonyi hangulatot hoz. Azért ez a lemez is csak úgy elmúlt végül.

B (6)

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://500legjobb.blog.hu/api/trackback/id/tr108448428

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása