2016. március 11. 07:00 - Az 500 legjobb album 2 arca

65. Van Morrison – Moondance (1970)

van_morrison-moondance_300x300.jpg

Lepa

Nem is olyan rosszul kezd, bár ez se egy kemény zene: laza pop, elég tingli-tangli. A címadó jobb, mint az első. A Crazy Love viszont ugyanolyan nyálas, mint a címe. 70-es pop, (sajnos) a nem túl virtuóz fajtából. Utána hamar be is unalmasodik a lemez, egymást követik a többé-kevésbé nyálas, nem zavaró, de nyomot nem is nagyon hagyó dalok. Az Everyone aranyos azért, meg érdekes ez a sok fuvola a számokban. Nem tipikus rockhangszerek a fafúvósok. Hát, elmúlt ez a lemez is, soha életemben nem fogom újrahallgatni magamtól valószínűleg.

B- (5)

Virgin Listener Achievement

Dönci

Na, kellemes countryval indulunk. Jól esik a füleimnek. A fúvósokért meg külön bónuszpontot érdemel. A címadó swingje is nagyon király. Hiába más stílus, mégsem üt el az előzőtől. Nagyon jó eddig ez az album. A Crazy Love meg már talán soul, viszont az is elég jól illeszkedik a sorba. A Caravan megint country, de ez is tetszik – úgy tűnik, ez egy ilyen nap. Vagy tényleg ennyire jó ez a lemez. :) Fú, az Into the Mystic zongorája mennyire zseniális a háttérben – aztán jönnek a fúvósok. De ügyes! Hm, a Come Running és a These Dreams of You valamiért sablonosabb a többinél. Bár utóbbi közepén a harmonika ügyes. A Brand New Day is elrepült, az Everyone viszont nagyon tetszik. Sajnos az utolsó sem volt valami izmos. Kilencről lement hétre. De örülök a lemez első felének. :)

B+ (7)

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://500legjobb.blog.hu/api/trackback/id/tr238448532

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása