2016. március 16. 05:35 - Az 500 legjobb album 2 arca

60. Sly & the Family Stone – Greatest Hits (1970)

sly.jpeg

Dönci

Ahhoz képest, hogy a játék előtt sosem hallottam erről a zenekarról, már a negyedik lemezüket hallgatom. Oké, ez válogatás, de akkor is. Az első szám nem ismerős, de funky, ahogy már megszokhattuk. A szájharmonika ügyes benne. A You Can Make It If You Try ismerős, de a többi nem. Ellenben stílusában ugyanolyan az összes, és különösebben egyik sem fog meg. Jelzi ezt az is, hogy az utolsó szám következik, és ennyi megjegyzésem volt.

B- (5)

Lepa

Remélem, jó lesz, ha már ez is egy best of. A …Take You Higher amúgy jó, táncolható sláger. A Stand! őrülete se rossz. A Life sem – jól megtámogatják a fúvósok. Könnyed számok ezek, de azért rendben vannak zeneileg. A You Can Make It funkja is bejön most – közeleg a szilveszter,* most nem zavarnak a táncolós, mélység nélküli zenék. :) Hmm, az Everyday People kiemelkedően jó – nem is emlékeztem, hogy vannak ilyen jó számaik Slyéknak, pedig már három albumot végignyomtunk. A vége felé pedig a Sing a Simple Song jó például, de a többi se rossz. Fogalmazzunk úgy, hogy megértem, miért került a listára ez az album. Külön értékelendő, hogy nincs túl hosszúra nyújtva. Bárcsak nem válogatás lenne!

A- (8)

* A hallgatás ideje 2015. december 14-re esett.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://500legjobb.blog.hu/api/trackback/id/tr138486160

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása