2016. március 19. 09:10 - Az 500 legjobb album 2 arca

57. Stevie Wonder – Songs in the Key of Life (1976)

songs-in-the-key-of-life.jpg

Lepa

CD1: Jó hosszú számmal kezd ez a dupla album: a hülye című „Love is in Need of Love Today”-jel. Amúgy ez nem olyan tipikus soul most, mint amire számítottam. Például a Village Ghetto Land mindenkinek megérne egy hallgatást. A Sir Duke játékossága hasonlóképp felemelő. Te jó ég, a Gangsta's Paradise egy Wonder-számból jön (Pastime Paradise)???! Na, ezt se tudtam. Mindig érdekes, ha az ember utólag ismeri meg az eredetit. Utána se rossz, de az Ordinary Painben úgy hallom, végig egy nő énekel. CD2: Az Isn't She Lovelyban gyerekgügyögés van. A lányáról szól? Biztos. Kicsit el van nyújtva a szám, és gagyi a hangzása (az egész lemezen kicsit nintendós a szinti amúgy). A Black Man hangzása már tisztára 80-as évek, akár Prince is lehetne. Számcímek tekintetében ez az album se szégyenkezhet: Ngiculela – Es Una Historia – I Am Singing (ez egy szám); As (mint?). Amúgy a 2. lemez alatt már bőven eluntam magam, a Saturn kezdése viszont nagyon ismerősen hangzik, és fel is rázott (pedig lassú szám). Az Ebony Eyesban a világ hét csodája közé emel egy csajt. Viccesebb lenne, ha a szöveg „I am one of the seven Wonders of the world” lenne... Kicsit hosszúnak érzem az albumot, de nem olyan vészes.

B (6)

Stevie Wonder Little Expert Achievement

Dönci

Az első szám nagyon gáz, nyálban úszik, viszont a Talk with God egészen jó, a Village Ghetto Land meg kiváló. Az I Wish jó kis diszkószám (ilyet se nagyon írok le). Hehehe, a Pastime Paradise-zal buktam a virginséget. Gyanús is volt a '90-es években, hogy Coolio milyen muzikális magához képest. Most már azt is tudom, miért. :D Az Ordinary Pain idegesítő és szörnyű is, mondhatni – fájdalmas hallgatni. Az Isn't She Lovely is gigasláger, és tingli-tanglinak elég kellemes, és a szóló is jó benne (csak egy perccel hosszabb, mint kéne). A Joy Inside My Tears meg két perccel hosszabb, mint egészséges volna. Fú, a Black Mant meg legalább 3 perccel tolták túl. Nem nekem való ez a lemez, azt érzem, de legalább a 2/3-án már túl vagyok. :) Az As is gigasláger, csak sosem tudtam, hogy ez a címe. Az Another Star is túl van nánázva. Az All Day Sucker is idegesítő, mint az állat. Az utolsó instrumentális, az teljesen vállalható. Összességében sajnos négy pont lesz.

C+ (4)

Stevie Wonder Little Expert Achievement

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://500legjobb.blog.hu/api/trackback/id/tr848498170

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása