2016. március 22. 07:00 - Az 500 legjobb album 2 arca

54. Ray Charles – The Birth of Soul (1991)

ray_charles_the_birth_of_soul_300x300.jpg

Dönci

Ismét egy antológia, röpke két és fél órában. Hosszú nap lesz… Nem túl változatos, azonban hangulatos dalok követik egymást. Egyik olyan, mint a másik, ha egyet meghallgatsz, mindet ismered. Ezért is nem adok virgint magamnak. Oké, a What'd I Sayt mindenki ismeri, az is, aki nem akarja. És az jó is. Azért örülök, hogy vége lett. 4 pontot ér, mert túl hosszú.

C+ (4)

Lepa

Nincs nagyon időm, de kedvem se jegyzetelni… ismét egy 3 CD-s válogatás, ami mindenkinek jó, aki szeretné megismerni Ray Charles-t, vagy szeret válogatásokat hallgatni a kocsiban. Vannak ismerős darabok (I Got A Woman) és egy csomó ismeretlen. Én mégis inkább a Ray c. filmet ajánlanám e helyett a maratoni best of helyett annak, aki csak ismerkedik a művésszel. Hát ennyi, igényes régi zene. Amúgy kiemelném még a Hard Times-ot – nem üt el nagyon a többitől, de minden benne van, aminek kell egy soulszámban.

B (6)

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://500legjobb.blog.hu/api/trackback/id/tr928499038

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása