2016. március 23. 07:00 - Az 500 legjobb album 2 arca

53. The Beatles – Meet the Beatles! (1964)

the_beatles_meet_the_beatles_300x300.jpg

Lepa

Szigorú értelemben véve ez se album, hiszen az első két brit album összeválogatása egy amerikai kiadványra. A mai globalizált világban ilyenek persze már nincsenek. Amúgy jól sikerült összeválogatni a legjobb nótákat az első eresztésekből. Mindenkinek tudom ajánlani ezt az albumot, aki nem ismeri a Beatlest. 

A- (8)

Dönci

Na, halljuk, milyen lett a második lemez amerikanizált változata. :) Rákerültek a kislemezek, amelyek korábban Angliában csak önmagukban lettek slágerek, és érthető, miért zseniális az I Want to Hold Your Hand például. Az I Saw Her Standing There szintén igazi kis rakenroll, mégis előremutat valahogy (talán a vokálharmónia miatt). A This Boyra azért nem kapja fel a fejét az ember, az It Won't Be Long viszont már a szójátéka miatt is zseniális. Az All I've Got to Do is aranyos, viszont csak középkategóriás (főleg, hogy hova jutottak ezek után). Az All My Loving egyértelműen zseniális. A Till There Was You nagyszerű ballada spanyolos témával. Valami filmben tudnám elképzelni. Az I Wanna Be Your Man sokkal jobb, mint a Stones feldolgozása. Kap egy hetest ez a lemez, mert még nem minden szám zseniális rajta.

B+ (7)

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://500legjobb.blog.hu/api/trackback/id/tr588499062

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása