2016. március 25. 07:00 - Az 500 legjobb album 2 arca

51. Simon & Garfunkel – Bridge Over Troubled Water (1970)

simon_and_garfunkel-bridge_over_troubled_water_300x300.jpg

Lepa

Jó lágyan nyit az album a címadó számmal, de szép nagyon. A vége felé egyre grandiózusabb, erőteljesebb. Az El Condor Pasa is egyszerre lágy és fülbemászó, a Cecilia kicsit lazább hangvételű, vidámabb. A So Long... is jó, és a Boxerbe se lehet belekötni. Némely napokon a lalalázást már kicsit nyálasnak találnám, de ma belefér. A Baby Driverben sem találok kivetnivalót: egy vidámabb, könnyedebb, kicsit countrys, kicsit beates nóta. A Bye Bye Love alá azért nem kéne a folyamatos taps. A zárás viszont megint elég jó, és ráadásul nem volt túl hosszú az album. Valószínű, hogy fogom még hallgatni.

A- (8)

Dönci

A címadónak szép íve van, de nyálasnak találom. Az El Condor Pasa (If I Could) című dalt, ahogy a Ceciliát is mindenki ismeri, és nem is rosszak. A Keep The Customer Satisfied fúvósai nagyon bejönnek. A The Boxer a legjobb eddig a lemezen. Nagyon sok dal sajnos nyomtalanul múlik el ezen az albumon. A Bye Bye Love is jó kis feldolgozás. Kap egy erős ötöst ez a lemez.

B- (5)

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://500legjobb.blog.hu/api/trackback/id/tr438499090

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása