2016. március 27. 07:00 - Az 500 legjobb album 2 arca

49. The Allman Brothers Band – At Fillmore East (1971)

the_allman_brothers_band_at_fillmore_east_300x300.jpg

Lepa

Ezeket csak hírből ismerem, sose hallgattam. A zenekarnév és az első szám felütése alapján is blues. De akkor miért lesz ilyen hosszú a lemez, ha csak 7 számos? Úgy látom, a gitárszólóktól, bár igazából az elején gyorsan lepörögnek a 4-5 perces számok. Az utolsó, 23 percesre leszek kíváncsi. Azért a lemez közepén van egy 19 perces You Don't Love Me is. Ezek rákerülnének szerintem „Az 500 legjobb album 5 leghosszabb száma" válogatásra, ha lenne ilyen, és ha ráférne egyáltalán egy CD-re. Mentségére legyen mondva a zenekarnak, hogy ez elő felvétel, és a végtelenségig elnyújtott szólóknak itt közönséghergelő szerepe van (és úgy hallom, be is válik). Vegyes érzelmeket táplálok a vége felé. Egyrészt nagyon profi, másrészt nem is annyira unalmas, mint amitől féltem, sokáig el lehet hallgatni – azonban maximum egy hosszú kocsiúton hallgatnék ilyet, vagy persze a nemlétező blueskávézómban is szólhatna. Amúgy úgy ér véget, hogy elhalkul, tehát még lenne tovább a koncert... :)

B+ (7)

Virgin Listener Achievement

Dönci

Egy számomra teljesen ismeretlen nevű formációba botlottam. Nem gondoltam, hogy a top 50-ben is lesz ilyen. Koncertfelvétel, ahogy a cím is sugallja. A Statesboro Blues gitárszólói eléggé bejönnek. Sablonblues, mégis kiemelkedik számomra a tömegből. A sablonosságukon kívül nem nagyon lehet panasz erre a zenére. A háttérbe egészen kiváló. Magamtól viszont nem biztos, hogy eszembe jutna hallgatni. A You Don't Love Me szájharmonika- és gitárjátéka óriási. A Hot 'Lanta eléggé bejön. Pedig instrumentális – lehet, hogy pont ezért? Már csak két szám van vissza (36 percben). :) Az In Memory of Elizabeth Reed is kiváló – sokkal jobb, ha nem énekelnek. Ér egy korrekt hatost ez a mutatvány.

B (6)

Full Virgin Listener Achievement

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://500legjobb.blog.hu/api/trackback/id/tr718499122

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása