2016. március 29. 00:47 - Az 500 legjobb album 2 arca

47. John Coltrane – A Love Supreme (1965)

47-a-love-supreme.jpg

Lepa

Na, hát 3 számos albumra nem emlékszem a listáról, csak minimum négyszámosra. Mai füllel „tipikus” jazz, de 1965-ben (bő ötven éve!) ez nagy újdonság lehetett. Állítólag az egyik legfontosabb jazzlemez a világon. Kellemes meglepetés az első számban, hogy 6 perc után van egy kis ének is. Egész gyorsan eljutunk a harmadik számig. Az viszont tényleg maratoni – viszont jazz lévén nem nevezném unalmasnak, rengeteg témát vonultat fel. A zongoraszóló is jó benne. Sok egyebet nem tudok elmondani, csak azt, hogy örültem, hogy megismerhettem, és ezáltal kicsit többet tudhattam meg a jazzről. Nem kizárt, hogy egyszer még visszatérek ehhez a lemezhez.

A (9)

Virgin Listener Achievement

Dönci

3 „szám”, 33 perc. Akkor szóljon egy kis jazz. Az a gáz, hogy az utolsó „dal” utolsó 10 perce olyan, mint egy levezetés az előző héthez képest. Meg amúgy sem tartom feltétlenül a listára valónak. Ugyanakkor tény, hogy nagy zenészek, egy kávéházban hallgatnám őket szívesen, de na.

B (6)

Virgin Listener Achievement

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://500legjobb.blog.hu/api/trackback/id/tr178532260

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása