2016. március 31. 00:45 - Az 500 legjobb album 2 arca

45. The Band – The Band (1969)

the_band_album_coverart.jpg

Lepa

Ezek voltak azok az arcok, akik együtt dolgoztak Bob Dylannel (pl. a The Basement Tapes albumon), de az önálló munkásságukat egyáltalán nem ismerem. Az első három számban nem találok kivetnivalót, bár kicsit lagymatag mai füllel. A negyedik, a When You Awake viszont még jobban tetszik, az első igazán kiemelkedő számomra. Az Up on Cripple Creek is jó. Utána kicsit összefolyik az album, az Unfaithful Servantig nem figyelek föl semmire. Az utolsó megint egyik fülemen be, másikon ki. Hát, sajnos magasról indult, de egyre mélyebbre süllyedt, vagy csak nem lehet sokáig figyelni az ilyen zenére.

B (6)

Virgin Listener Achievement

Dönci

Nem hallottam még soha ilyen nevű zenekarról, de állítólag Bob Dylan velük zenélt a Basement Tapesen. Onnan már nem emlékszem rájuk. De nem rossz, viszont nem is érzem kiemelkedőnek. Az Up on Cripple Creek zseniális azért, jó kis lüktetése van. Meg a békahangok se semmik. :) A Look out Cleveland is tetszik. Amit nem emeltem ki, az se volt rossz. Magamtól viszont első hallásra nem tenném be. De tény, hogy annyira nagyon nem tudtam szegényekre figyelni. Hét pontot azért megszavazok.

B+ (7)

Virgin Listener Achievement

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://500legjobb.blog.hu/api/trackback/id/tr768532284

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása