2016. április 06. 07:00 - Az 500 legjobb album 2 arca

39. The Beatles – Please Please Me (1963)

the_beatles-please_please_me_300x300.jpg

Lepa

Közeledik a vége, sűrűsödnek a Bitliszek! :) Én ezt az albumot szeretem ugyan, de szerintem nem akkora klasszikus, helyesebben később többszörösen is túlhaladták a fiúk zeneileg, szövegileg és minden egyéb lehetséges téren. Amúgy mesterhármassal nyit az album, de vannak kevésbé ütős számok is, pl. az Ask Me Why. A P.S. I Love You pedig kifejezetten gagyi mai füllel. A Twist and Shout viszont zseniális befejezés (még ha nem is saját szám); állítólag addigra teljesen elment Lennon hangja, csak ordítva tudott énekelni, de pont emiatt ilyen jó. 

A- (8)

Proud Owner Achievement

Dönci

Az I Saw Her Standing There egy tök jó szövegű kis rock'n'roll. :) A Misery is elmegy, az Anna viszont jobban tetszik. Egyébként elképesztő, hogy átlagban a saját szerzemények mennyivel jobbak a feldolgozásaiknál. Pl. az Ask Me Why is eléggé kiemelkedő. Nem is beszélve a címadó, a Love Me Do és a P.S. I Love You hármasáról. A Do You Want to Know a Secret? is nagy királyság. A Twist and Shout viszont az egyik kedvenc feldolgozásom a világon. Nehéz 53 év távlatából megítélni ezt a lemezt, nem tudom, mennyire számított úttörőnek, viszont az biztos, hogy – hallgatva a korabeli felvételeket – jobb volt az átlagnál. Ugyanakkor azt nézve, hova jutott a zenekar, talán mégis 7 pontot érdemel csak.

B+ (7)

Proud Owner Achievement

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://500legjobb.blog.hu/api/trackback/id/tr618566224

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása