2016. április 17. 00:28 - Az 500 legjobb album 2 arca

28. The Who – Who's Next (1971)

who.jpg

Dönci

Ez a citeraszerű hangzás a Baba O'Riley elején nagyon király, utána viszont a nyolcvanas évek hajmetál zenekarainak előfutárát hallom a dalban, a végén a hegedű meg ír beütést ad a számnak. Hát, ez egy egészen furcsa felvétel, de inkább csak egy közepesre becsülném. Az utána lévő két szám elmúlik, de a My Wife megint tetszik. A Goin' Mobile nem rossz, és vicces, hogy McCartney-szerű énekhang tűnik elő néhol. A Behind Blue Eyes nagyon jó szám – van egy verzió Suzanne Vegától, azt hallottam élőben is annak idején. Az is működött, csak ezek a váltások maradtak ki (sajnos). Valamiért nem érzem annyira erősnek ezt az albumot.

B (6)

Lepa

Jó kis számmal kezd, a Baba O'Riley híres nótájuk. A második „hátteresebb”, a Love Ain't For Keepin' megint nagy sláger. A The Song Is Over nagyon tetszik, ahogy a Getting in Tune is. A Behind Blue Eyes-ról tiniként (ahogy a fél világ) azt hittem, hogy egy Limp Bizkit-szám. Aztán megvilágosodtam. Egyébként elfogulatlanság nélkül is ez a jobb verzió. A Won't Get Fooled Again is jó. Mostanában a 9-est adó korszakomat élem, legyen az is az.

A (9)

Pedálgyerek Achievement (Love Ain't For Keepin'; My Wife; The Song Is Over; Getting In Tune; Goin' Mobile; Behind Blue Eyes)

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://500legjobb.blog.hu/api/trackback/id/tr708589214

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása