2016. április 18. 00:27 - Az 500 legjobb album 2 arca

27. U2 – The Joshua Tree (1987)

u2_the_joshua_tree_300x300.jpg

Lepa

Annak ellenére, hogy közismert U2-utáló vagyok, az első számot kifejezetten komálom (ebből látszik, hogy nem vagyok elfogult). Na nézzük, mit tartogatnak még ezek a pernahajderek! :) A második nem rossz, a With Or Without You viszont szörnyen nyálas, idegesítő mértékben ráadásul. A Bullet the Blue Sky csak arra elég, hogy az előzőt kiheverjem. A Running... már jobb, egy csendes kis popballada. Fú, de unom a lemez második felét! A záró Mothers of the Disappeared csendessége és lazasága tetszik, de már nem menti meg. Ma nagyon nem feküdt nekem ez az album.

B (6)

U2 Medium Expert Achievement

Dönci

A Where the Streets Have No Name gitárjai és felvezetése nagyon erősek – csakúgy, mint a dal is. Ráadásul a háztetőn zenélős tisztelgés a videóban elég jól sikerült. Az I Still Haven't Found What I'm Looking For is örök érvényű darab (függetlenül attól, hogy az előadónak eléggé bejött az élet, de nyilván senki nem gondolja, hogy pl. Lukács Laci még mindig nem tudja, mitől legyen jókedve). A With or Without You is simán 10 pontot ér. A Bullet the Blue Sky basszusa és szuggesztivitása meg szintén varázslatos. Mesternégyes az eleje. A Running to Stand Still nyugalma pont jókor jön. A Red Hill Mining Town is eléggé monoton, mégis valamiért nagyon bejön – valószínűleg ezt hívják varázslatnak. Az In God's Country is tökéletes darab. Hihetetlen, hogy The Edge milyeneket gitározik ezen az albumon (is). A One Tree Hill is nagyon hangulatos. Az Exit borongóssága és őrülete is jókor érkezik a lemez vége felé. Nagyon király darab az is. A Mothers of the Disappeared is fincsi a végén. Kap egy erős kilencest ma ez az album.

A (9)

U2 Real Expert Achievement; Proud Owner Achievement

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://500legjobb.blog.hu/api/trackback/id/tr858632962

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása