2016. április 24. 00:21 - Az 500 legjobb album 2 arca

21. Chuck Berry – The Great Twenty-Eight (1982)

chuck_berry_the_great_twenty-eight_300x300.jpg

Lepa

Az első két szám mintha teljesen ugyanaz lenne. Amúgy jó ez a zene, szeretem a régi rock&rollt. A Too Much Monkey Business király, a Roll Over Beethovent pedig később a gombafejű zenekar tette még híresebbé. A Havana Moon az első szám, ami nem ugyanarra a sablonra épül. Rosszabb is lett. :) A Rock and Roll Music is klasszikus. A Sweet Little Sixteen pedig megmutatja, honnan nyúlt a Beach Boys – tiszta Surfin' USA ez a szám, szinte rá lehet énekelni. Én amúgy annyira vagány tini voltam, hogy a Johnny B. Goode-ot is a Sex Pistols előadásában ismertem meg először. Utána is jó sok sláger jön, meg kevésbé ismert számok is. Összességében ez egy teljesen korrekt összegző válogatás a Berryt nem ismerőknek.

B+ (7)

Dönci

10 év munkásságát összegző válogatás az 1955–65. közötti időszakból. Nem sok 3 perc fölötti szerzemény lesz. :) A Thirty Days jobb, mint a nyitó Maybellene, pedig kb. ugyanaz a ritmus és akkordmenet. A Too Much Monkey Business nagyon hangulatos. A Havana Moon is bejön, mert az tök más, mint a többi. Nem sablonos egyáltalán. A Rock and Roll Music pedig a Backbeat c. film miatt jelent sokat nekem. Nem tudok vele objektív lenni. :) Azért 20 szám körül ezt is meg lehet unni... Sajnos utána tényleg hosszúnak érzem a lemezt. Még a rövid számok sem telnek elég gyorsan. Amúgy elhiszem, hogy nagy hatással volt a modern rockzenére Chuck munkássága. De ez a válogatás akkor is csak hetes lesz.

B+ (7)

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://500legjobb.blog.hu/api/trackback/id/tr618633036

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása