2016. április 25. 07:02 - Az 500 legjobb album 2 arca

20. Michael Jackson – Thriller (1982)

thriller.jpeg

Dönci

A világ legnagyobb példányszámban elkelt lemeze, mégsem hallottam még egyben. Na majd most. A Wanna Be Startin' Somethin' elég jó kezdés – a basszus és a fúvósok összhatása működik nálam, pedig nem szoktam az ilyen típusú diszkót szeretni. A Baby Be Mine viszont nem olyan erős, ott ki is kapcsolt az agyam. De szerencsére nem is olyan hosszú. :) A The Girl Is Mine meg egyenesen szörnyű. Nyáltenger az egész. Még Paul McCartney sem segít rajta (nem is értem, miért gondolták, hogy jó szám lesz). A címadó viszont eléggé ügyes (Vincent Price hangja pedig minden pénzt megért). A Beat It is egészen kiváló riffelős diszkószám. Érdekes, hogy a lemez közepén tömörülnek a slágerek. A Billie Jean is azon dalok egyike, ami miatt nem érdemes megtanulni angolul, mert rájössz, hogy Billie egy nő. :D Egyébként tök vicces szövege van, és akkora diszkósláger, hogy ihaj. Tökéletes basszus, fantasztikus dobalap, a szintik is a jófélékből valók, a visongó ének pedig csak erősít a dalon. Kevés nagyobb 10-est írtak a zenetörténetben. A Human Nature viszont ismét rossz nyáladzás – annyira érződik, hogy csókolózós ballada akart lenni, hogy nagyon erőltetett lett. A P.Y.T. a közepén lévő gitáros-torzítós részig nem fog meg, az a pár másodperc viszont eléggé állat. Na, a mélypont egyértelműen a zárlat. Az a baj, hogy a szartól a rakétáig van minden ezen a lemezen, nehéz így osztályozni. Kap egy hatost a négy jó szám miatt.

B (6)

Michael Jackson Little Expert Achievement

Lepa

Annyira 80-as a szinti- (és dob)hangzás, hogy erre már biztos nem adok tízest. Pedig már a világ 20 legjobb albumánál járunk! A The Girl Is Mine-ban valaki más is énekel, de lusta vagyok utánanézni, hogy ki. Amúgy aranyos kis szám. Hát, nem tudom, utána sokáig semmi – nekem a címadó se annyira emelkedik ki. Az egyetlen talán a Billie Jean, amire felkapom a fejem, de szerintem csak azért, mert azt hallottam legtöbbször. Lehet, hogy műfajában meg a popzenében ez meghatározó lemez, meg jól énekel Jacko, de nekem sose jutna eszembe „feltenni”. Ennek megfelelő értékelést kap.

B- (5)

Michael Jackson Little Expert Achievement

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://500legjobb.blog.hu/api/trackback/id/tr528661050

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása