2016. április 26. 00:19 - Az 500 legjobb album 2 arca

19. Van Morrison – Astral Weeks (1968)

morrison_astral_weeks.JPG

Lepa

Te jó ég, már nem is emlékeztem, hogy volt már egy album Vantől, pedig nem volt olyan régen… Hát, nem gyakorolt rám nagy hatást ezek szerint. Amúgy ez jól kezd, a címadó egy hangulatos, dylanes folk-rock nóta. De azért hozzá is ad valamit a stílushoz. Hétpercessége ellenére nem unalmas egyáltalán. A második számban is megvan ez az elementáris erő, vadság, ami miatt nem lehet simán egy „akusztikus” jelzővel elintézni. Tetszik a Sweet Thing is. Hihetetlen, de a Cyprus Avenue-nél se unom még az albumot, pedig minden szám hasonló, leginkább az „akusztikus zúzás” kifejezéssel tudnám leírni. A legrövidebb The Way Young Lovers Do annyira nem tetszik most. A Madame George megint hosszú és jó. Az utolsó előtti számnál elkezdem unni az albumot. A vége dönti el, hogy 8 vagy 9 lesz az értékelés. Hm, micsoda jazzes fúvósok vannak ebben! Megkapja a jobbat, ma hangulatomnál talált.

A (9)

Virgin Listener Achievement

Dönci

A címadó tetszik – kicsit Stones, kicsit Dylan, viszont a fúvósok és a vonósok összjátéka gyönyörű. Fú, a Beside You reneszánsz hangzása mellett a szövegmondós ének nagyon jól áll a dalnak. A Cyprus Avenue viszont idegesítő és hosszú. A The Way Young Lovers Do azonban megint elég ügyes lett. A Madame George is rettenetesen unalmas. A Ballerina zenéje tetszik, de a szenvedős ének valahogy most nem jön be. A Slim Slow Slider aranyos a végén, de ennyi. Felemás volt ez is, olyan is lesz az értékelés majd.

B (6)

Virgin Listener Achievement

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://500legjobb.blog.hu/api/trackback/id/tr328663142

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása