2016. április 29. 00:16 - Az 500 legjobb album 2 arca

16. Bob Dylan – Blood on the Tracks (1975)

bob_1.jpeg

Dönci

A Tangled up in Blue nagyon bejön. Klasszikus country, de mégis valami olyan egyedi íze van, ami miatt a verzék és a refrének váltakozása megragad teljesen. A Simple Twist of Fate is elég ügyes volt. A spanyolos nyitány a You're a Big Girl Now elején meg egészen fülbemászó. Az Idiot Wind sem unalmas a hossza ellenére, és nagyon jó a szájharmonika megjelenése. A Lily, Rosemary and the Jack of Cards viszont annyira sablonos, hogy már zavar. A Shelter from the Strom jó volt, és a vége se rossz, de nem érzem iránymutatónak, se különösebben erősnek ezt a lemezt.

B (6)

Lepa

Bob mester sokadik albuma a listán, de még mindig nem az utolsó. Ez nincs meg otthon, de mindenképp beszerzem. A Tangled Up in Blue király nyitás. A Simple Twist of Fate se rosszabb. Viszont azért hangulat kell ezekhez a viszonylag lassú és hosszú dalokhoz. Szerintem a mai fiatalok nagy része nem értené, mit lehet ezen kajálni. Utána se jönnek rossz dalok. Elég egységes a lemez, bár kritikusai akár egysíkúnak is nevezhetnék. De nekem a hangulat viszi az egészet, pl. az Idiot Windben is rengeteg érzelem és energia van a szolid hangszerelés ellenére. A Lily, Rosemary and the Jack of Hearts kicsit countrysabb és pörgősebb a többinél. Aranyos kis nóta. Az If You See Her, Say Hello viszont sokkal jobb. Sugárzik belőle az érzelem (amúgy asszem, gyakorlatilag az egész album szakítós számokból áll). A vége sem hagy alább. Rossz szám nem is volt a lemezen, csak nem érzem korszakalkotónak.

A (9)

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://500legjobb.blog.hu/api/trackback/id/tr248671626

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása