2016. április 30. 09:19 - Az 500 legjobb album 2 arca

15. The Jimi Hendrix Experience – Are You Experienced (1967)

jimi.jpeg

Lepa

A nyitó Foxy Lady egyből híres és jó is. Amúgy vitathatatlan Hendrix hatása a Red Hot Chili Peppersre zeneileg is, de még az énekhang is hasonló. A Manic Depression tartja a szintet. Ami még bejön: Can You See Me, Love or Confusion, May This Be Love (ez egy kicsit szolidabb, kevésbé elszállós, mint az előtte lévő számok), Fire. Utána egy majd' 7 perces durvulás jön, de az se rossz, élvezet hallgatni. A két utolsó csak levezetés, de a jóféléből. Ezen a lemezen se volt rossz szám, és ezúttal a pszichedelikussága se zavart. (Megjegyzés: ebből az albumból is van három verzió, amerikai, brit és összesített; ha jól látom, mi a Hey Joe nélküli, azaz a brit verziót hallgattuk. Állítólag az az eredeti.)

A (9)

The Jimi Hendrix Experience Little Expert Achievement

Dönci

A Foxy Lady nagyon híres darab, ráadásul eléggé jó is. :) A Manic Depression őrülete eléggé ügyes, a Red House viszont annyira nem jött be. A Fire is eléggé hangulatos, a köztesek viszont csak úgy elmúltak. A 3rd Stone From the Sun elég kellemes kis gitárnyüstölés. A címadó elég jól nyit a lemez utolsó darabjaként. Kap egy hetest összesítésben, mert azért hallottunk már sok jobbat ezen a listán.

B+ (7)

The Jimi Hendrix Experience Little Expert Achievement

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://500legjobb.blog.hu/api/trackback/id/tr748674728

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása