2016. május 01. 00:14 - Az 500 legjobb album 2 arca

14. The Beatles – Abbey Road (1969)

abbey.jpg

Dönci

Jó érzés a szülinapomat* a világ egyik legjobb lemezével ünnepelni. :) A Come Together tökéletes nyitány. Szuggesztív, fülbemászó, ritmusos. Kiváló sláger. A Something talán a legszebb ballada a zenekar történetében, és George egyik legerősebb szerzeménye. A Maxwell's Silver Hammert meg teljes egészében McCartney játszotta fel, mert a többiek nem láttak fantáziát benne. Ahhoz képest erős darab. Még az elröhögés is derék az énekben. :) Az Oh! Darling bluesa klasszikus, mégis modernnek hat. A vokálharmónia sokat dob rajta. Az Octopus's Garden az egyik kedvenc Ringo által felénekelt szerzeményem. Főleg mert milyen szövege van már? Tökéletes gyerekdal amúgy. :) Az I Want You minimalista szövegű őrülete egészen kiváló. Lennon egyik csúcsteljesítménye (ami azért sokat elmond). A Here Comes the Sun is nagyon édes, a Because pedig gyönyörű (inkább mégis ez a legszebb ballada a zenekar történetében). A legjobb énekharmóniák ebben a dalukban bukkannak elő. Annyira jól kiegészítik egymást, hogy ihaj. Az Abbey Road Medleyként is emlegetett hétszámos egybefonódás a B oldalon csodálatos. Nagyon jól építkeznek a reprízekből. Az meg már csak bónusz, hogy a The End volt az utolsó rögzített darab a zenekar történetében. A Her Majesty kicsit semmilyen a végén, de mindenképp 10 pontos ez a produkció.

A+ (10)

Proud Owner Achievement; Similar Taste Achievement

Lepa

Nekem a fiúktól mindenképpen ez a kedvenc albumom, de amúgy se kérdéses, hogy top 10-es a világon. Zseniális szám nyitja (Come Together). Akik nem ismerik mélységében az albumot, horribile dictu a Bitlisz munkásságát, azoknak az alábbi számokat ajánlanám még: Something, Oh! Darling, I Want You, Here Comes the Sun, továbbá személyes kedvencemet, a You Never Give Me Your Money-t (de a B oldal összeolvadó számai végig csodálatosak). De nem érdemes szemezgetni belőle, hallgassa mindenki egyben.

A+ (10)

Proud Owner Achievement; Similar Taste Achievement

* Nyilván a hallgatás dátuma esett a születésnapomra.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://500legjobb.blog.hu/api/trackback/id/tr228674744

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása