2016. május 02. 00:13 - Az 500 legjobb album 2 arca

13. The Velvet Underground – The Velvet Underground and Nico (1967)

the_velvet_underground-the_velvet_underground_and_nico_300x300.jpg

Lepa

A Sunday Morning nagyon szép kezdés, és nem is rosszul folytatódik a lemez. Lou Reed nem volt egy világmegváltó énekes, mégis jól összeállnak zeneileg ezek a számok. A lágy Femme Fatale is híres. Amúgy Nico hangja se kiemelkedő, és vicces a német akcentusa. A Venus in Furs címűt nem ismertem, pedig eddig az a legkirályosabb. Jó benne a keltás hegedűszólam, ami végigkíséri. Hmm, utána se találok egy rossz számot se. A Heroin tetejébe még híres is. Az utolsó két szám nekem már nem azt a szintet hozza, kicsit fáraszt – ennek ellenére is stabil kilences az album.

A (9)

Dönci

A Sunday Morning nagy sláger, még én is ismerem. Lou hangja tök jó (annak ellenére, hogy nem tud énekelni). Az elhalkulásért kár. Az I'm Waiting for the Man is világsláger, a Femme Fatale-ban Nico hangja meg kellemesen andalító. A Venus in Furs hegedűje nagyszerű. Eléggé hangulatos darab ez is – kellőképpen feszült. A Run, Run, Run is híres darab, és vicces a szóló benne. A Heroin is zseniális (és híres darab). A There She Goes Again megint csak ismert és jó, az I'll Be Your Mirrort meg nem ismertem, de tetszett. A zárlat őrülete is bejön, bár kétségkívül hangulat kell hozzá. Eléggé előremutatónak érzem, hogy adjak neki egy nyolcast.

A- (8)

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://500legjobb.blog.hu/api/trackback/id/tr708678088

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása