2016. május 04. 00:11 - Az 500 legjobb album 2 arca

11. Elvis Presley – The Sun Sessions (1976)

elvis_presley_the_sun_sessions_300x300.jpg

Lepa

Valami nem stimmel a könyvben: a Sunrise c. album 1999-es, a listán viszont 1976-tal van feltüntetve, ami a The Sun Sessions megjelenési éve. Kivételesen a rövidebbet hallgatjuk – ez is ugyanúgy gyűjtemény, méghozzá Elvis korai, Sun Records-os korszakából. Én ezeket a számait szeretem a legjobban. Ilyen mennyiségben azért kicsit összefolynak, de amit kiemelnék, az a Baby, Let's Play House és a híres Mystery Train. Rajta van persze a klasszikus Blue Moon is; nekem a Just Because-hoz hasonló, pörgős rockabilly-számok jobban bejönnek. Mivel ez is válogatás, csak hetest kap.

B+ (7)

Elvis Presley Little Expert Achievement

Dönci

A That's All Right country, ami meglep, mert Elvistől nem sok ilyet hallottunk korábban. A Blue Moon of Kentucky is az. És igazából mindkettő tetszett. Nem tudom, azért-e, mert most eltalált ez a hangulat, vagy ezek tényleg jó számok. De mindegy is. :) Jé, az I Don't Care If the Sun Don't Shine-ban nem is öblös a hangja Elvisnek, inkább nyávogós. A Just Because mutat előre a rock 'n' roll felé, a többi inkább country marad. Nem volt rossz lemez egyébként. Ér egy korrekt hatost.

B (6)

Elvis Presley Little Expert Achivement

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://500legjobb.blog.hu/api/trackback/id/tr68678486

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása