2016. május 06. 00:09 - Az 500 legjobb album 2 arca

9. Bob Dylan – Blonde on Blonde (1966)

bob_dylan_blonde_on_blonde_300x300.jpg

Lepa

Az első elég nyilvánvalóan füves nóta. Hát, Bob ekkor fiatal volt (de persze a hangja már ekkor is egy hetven évesére hajazott). Igazából a szokásos formáját hozza; ami kiemelkedő, az a (jó hosszú, de végig hangulatos) Visions of Johanna, a (csodás beleéléssel „kiabálva énekelt") One of Us Must Know, a (kicsit könnyedebb, slágeresebb) I Want You, a (hossza ellenére végig lenyűgöző) Stuck Indside of Mobile, az (egyszerre költői és mókás szövegű) Just Like a Woman. A végén a Sad-Eyed Lady of the Lowlands felteszi a koronát a mesterműre. Tényleg jobb, mint a tegnapi fehér album.

A+ (10)

Dönci

A fura című Rainy Day Woman #12 & 35 egészen jó kis cirkuszos kezdés. Az elröhögések is jók benne. „Somebody got lucky, but it was an accident” – ez elég jó sor a Pledging My Time-ban. :) A Visions of Johanna elég híres darab, a One of Us Must Know mégis jobban tetszik. Az I Want You kellemesen slágeres, bejön eléggé. :) A B oldalon azért sok hasonló típusú dal követi egymást. A  Sad-Eyed Lady Of The Lowlands is eléggé jó, de azt kell mondanom, hogy összességében ez (szintén) egy túlértékelt Dylan-lemez.

B+ (7)

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://500legjobb.blog.hu/api/trackback/id/tr158678572

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása