2016. május 09. 00:06 - Az 500 legjobb album 2 arca

6. Marvin Gaye – What's Going On (1971)

marvin.jpg

Dönci

Az első, címadót mindenki ismeri valószínűleg. Ha jól emlékszem, a Pop, csajok, satöbbi című könyv főhősének is top 5-ös kedvenc dala. Nem rossz, de nálam valószínűleg nem lenne a top 500-ban sem. :) A What's Happening Brother például máris sokkal jobban tetszik, és szépen átúsztatják a Flyin' High-ba. Nagyon jó hangú bácsi ő is, ez kétségtelen. És valószínűleg tényleg elég minőségi muzsikát kreált, mert én nem szeretem a soult, ezek közül viszont egyik sem zavar, sőt, kellemesnek találom. A Save the Children viszont nem annyira jön be, de a God Is Love, amibe átúszik, az elég ügyes. A Mercy, Mercy Me is elég frankó. Na, a Right On eddig a legjobb a fúvósok miatt. Egészen más lesz a hangulata így a daloknak. A Wholy Holy elég uncsi. A zárlat se rossz, a legvégén jó kis keretet ad a repríz. Igazából ezt a lemezt szívesen hallgatnám máskor is, szóval valószínűleg tényleg ez lehet a műfaj csúcsa. Ugyanakkor hetesnél nem érzem erősebbnek.

B+ (7)

Marvin Gaye Little Expert Achievement

Lepa

Hát igen, ő a régi R&B királya, meg jó hangja van. Alapjában véve ez mégis tánczene, vagy hangulatzene a háttérbe. Előnye, hogy nem zavar, amikor nem tudok rá figyelni. Hátránya, hogy amúgy se nagyon hívja fel magára a figyelmet. A Save the Children mondjuk elég vicces úgy, hogy előbb elmondja, aztán el is énekli a sorokat egy (két?) hang; olyan, mintha súgnának az énekesnek, hogy most melyik sor jön. :) Nem tudom, miért, de a God Is Love kicsit jobban megfog, mint a többi, pedig stílusilag ugyanaz. Amúgy szinte átsiklanak egymásba a számok szünet nélkül, alig venni észre a váltásokat. Ahogy hallom, elég sok szöveg szól a szereteről (nem feltétlenül a szerelemről). Ez szimpatikus, ma már nincsenek ilyen albumok. Egyébként meg vissza kell vonnom, amit az elején mondtam: többször is felkapom a fejem, határozottan bejön egy csomó húzás, és végig jók a számok. Ilyen még nem váltott ki belőlem soulzene. Megkapja a felső kategória alsó kategóriáját.

A- (8)

Marvin Gaye Little Expert Achievement

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://500legjobb.blog.hu/api/trackback/id/tr948697116

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása