2016. május 13. 00:02 - Az 500 legjobb album 2 arca

2. Beach Boys – Pet Sounds (1966)

petsoundscover.jpg

Dönci

A Wouldn't It Be Nice óriási világsláger, és aranyos kis tingli-tangli, a kiállás a kétharmadánál meg elég jó. A You Still Believe in Me valahogy baljóslatúbb hangzású (a szövegére nem tudtam figyelni), és nem is rossz. A Don't Talk is kedves, de nem tudom, miért kerül ez a lemez a második helyre. Zeneileg sem érzem különösebben előremutatónak. Na jó, a Let's Go Away for a While zseniális. A Sloop John B feldolgozása Tom McRae-nek jobban sikerült, de ez sem rossz. Hiába, a tradicionális dalok eleve slágerek. A God Only Knows is nagyon ismert, és szintén tök jó. A B oldal eddig erősebbnek hat. Hű, az I Know There's an Answer zeneileg nagyon izmos. Mégis előremutató, csak ki kell várni. :) A Here Today se rossz, de csak hetest ér (és McCartney azonos című dala évekkel később erősebb). Aztán meg uncsi lesz a vége, csak úgy elfolyik a háttérben. 7 pontot megszavazok.

B+ (7)

Beach Boys Little Expert Achievement

Lepa

Maradunk 66-ban – az utóbbi 4 album 2 éven belül jelent meg. Hangulatos, de nem eget verő kezdés a Wouldn't It Be Nice. A You Still Believe Me a csilingelésével kicsit karácsonyi hangulatú, amúgy bejövős. Az I'm Waiting for the Day talán a legütősebb, legvidámabb addig a lemezen. A Let's Go Away for a While-t pedig el tudnám képzelni valami fülledt erotikus film háttérzenéjeként. A Sloop John B híres, nem is rossz. A God Only Knows is egy híresebb számuk. Amúgy hallatszik az albumon, hogy ez talán a legkidolgozottabb művük, de én szeretem az egyszerűbb számaikat úgy, ahogy vannak. A BB számomra inkább egy slágergyáros banda, nem a modern popzene fő innovátora. Az I Just Wasn't Made for These Times pl. jól hozza a tipikus fílingjüket. A címadó nem vált világot (de jó). A végén a Caroline, No a nyál határán egyensúlyoz. Nekik elnézem, ugyanakkor szerintem a top 2-es helyezése a lemeznek erősen túlzó. Meghallgatom még egyszer, hátha kiderül, mit nem vettem észre.

A- (8)

Beach Boys Little Expert Achievement; Pedálember Achievement

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://500legjobb.blog.hu/api/trackback/id/tr418697250

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Spectroli 2017.07.29. 18:59:44

Eme lemez nélkül a Sgt. Peppers lehet hogy el sem készül a mai formájában. Erre a lemezre B. Wilson elmondása szerint meg a Rubber Soul amerikai változata hatott a legtöbbet.
süti beállítások módosítása